You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Norma Felhasználói kézikönyv > 04. Főoldal > 4.1.2 A Munkalapok rögzítése, a Legutóbbi feljegyzések és a Lekérdezések
4.1.2 A Munkalapok rögzítése, a Legutóbbi feljegyzések és a Lekérdezések
print icon

Munkalapok rögzítésére szolgáló rész

 

A munkalapok létrehozásának elindítása a szoftver Főoldalán külön helyet kapott annak ellenére, hogy a Munkalapok menüpontjából ez szintén megtehető. Ennek oka, hogy a Munkalapok rögzítése a Norma egyik kiemelt funkciója.

 

 

Azért fontos egység, mert az a felhasználó, akinek a feladata a napi jelenlétek/távollétek adminisztrálása, valószínűleg erről a felületről fog leggyakrabban munkája során kiindulni, hiszen így érhető el a legegyszerűbben és leggyorsabban ez a lehetőség.

 

A kiemelt szerep, illetve amiatt, hogy két helyről is elindítható a rögzítés, ennek teljes körű ismertetésére a Munkalapok menüpont részletes bemutatása során kerül.

 

Egyrészt célszerű a két kiindulási lehetőséget együtt megnézni, illetve egy munkalap létrehozásának elindításakor eltérő lehet beállítástól függően a Földrajzi egység választó mező láthatósága, és azon belül is milyen választási opciók jelennek meg az egyes felhasználók számára.

 

 

Másrészt előbb feltöltésre kell kerülniük bizonyos adatoknak ahhoz, hogy egy munkalap egyáltalán létrehozható, kitölthető legyen, különben hibaüzenetet kapunk, ezért amikor már logikailag megtehető a rögzítés, akkor tárgyaljuk a funkció használatát részleteiben.

 

 

Legutóbbi feljegyzések

 

Bejelentkezést követően a Norma szoftver Főoldal-án a zöld színű "Munkalapok rögzítése" gomb alatt található a "Legutóbbi feljegyzések" elnevezésű rész:

 

 

 

Ezen a felületen tájékozódhat az üzemeltetéssel és szoftverfrissítésekkel kapcsolatos hírekről, értesítésekről, valamint olvashat olyan, fontos, a szervezetet érintő belső információkat, melyek segítik a munkavégzést. Gyakorlatilag egyfajta hírfolyamként működik.

 

Aki rendelkezik az Új feljegyzés létrehozása jogosultsággal (Szerepkörrel), az tud létrehozni szervezeten belül feljegyzéseket. A témával kapcsolatos bővebb leírást ld. a 13.1.2. Támogatás cikk Feljegyzések című témakörében.

 

A legfrissebb feljegyzések mindig legfelül láthatóak. Minden feljegyzés vastag, fekete betűvel szedett első sora (1.) a közzététel időpontját, míg a második, kék színű sora (2.) a feljegyzés tárgyát tartalmazza. Ezt követi a feljegyzés teljes szövege vagy - amennyiben hosszabb - annak egy részlete (3.). A feljegyzés kék színnel szedett tárgyára bal egérgombbal kattintva nyílik meg és lesz olvasható az adott üzenet teljes szövege. A korábbi feljegyzéseket a "További feljegyzések" gombra (4.) kattintva érhetjük el, illetve olvashatjuk újra.

 

 

 

Lekérdezések

 

Az alkalmazásban többféle összesítő riport lekérdezésére is van lehetőség, viszont ezek csak és kizárólag a Főoldal Lekérdezések elnevezésű egységet tartalmazó részében érhetők el.

 

Összességében jelenleg ötféle lekérdezés-típus használatát teszi lehetővé a szoftver, ezek a következők:

  • Dolgozói bérek
  • Dolgozói bérek (Kulcs-Soft importfájl)
  • Munkaidő nyilvántartás
  • Munkaidő összesítés
  • Kimutatások

Az, hogy közülük egyáltalán bármelyik, vagy mindegyik látható-e valaki számára, szintén felhasználói jogosultság(ok)hoz kötött. A felsorolás a teljes hozzáférés lehetőségét tartalmazza. Mindegyik lekérdezési lehetőség végeredménye excel formátumú táblázatban tölthető le és tekinthető meg.

A Lekérdezések segítségével a vezetők naprakész információkhoz juthatnak, továbbá, mivel visszamenőleges adatok lekérésére is alkalmas, lehetőséget teremt pl. bérköltségek összehasonlítására, folyamatok elemzésére. Ellenőrző funkcióval is bírnak, hiszen egy munkaidő nyilvántartás összesített nézete könnyebben áttekinthető, így gyorsabban fény derülhet arra, ha helytelen adatrögzítés történt a napi adminisztrálások során.

A riportok szerepe, illetve a hozzájuk szükséges megfelelő adattartalmak és rendelkezésre állásuk miatt is logikailag részletes kifejtésükre a Kézikönyv egy külön részében kerül sor (ld.: 11. Lekérdezések)

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra