You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
1.1.1. Mire jó a Crosssec Norma?
print icon

Mire jó a Crosssec Norma?

A Norma egy humán-erőforrás kontrolling eszköz, ami lehetővé teszi az egyes feladatokhoz kapcsolódó teljesítmények objektív kimutatását, követhetővé válnak vele az elakadások, szűk keresztmetszetek, megteremtve a megfelelő beavatkozási pontok azonosítását.

Lehetőséget ad a legnagyobb munkáltatói költség, a személyi jellegű ráfordítások optimalizálására, a hatékonyság növelésére.

A napi munkaidő adatok, illetve a gyártási adatok, műveletek alapján rögzített teljesítések és-vagy egyéb tevékenységek alapján különböző teljesítmény alapú bér meghatározására is alkalmas, de számos egyéb módon is képes támogatni a teljesítmények követését, racionalizálását.

A munkavállalók legfontosabb adatai is tárolhatók és kezelhetők az alkalmazásban.

A legkisebb vállalkozástól kezdve, összetett, nagy szervezetekig bármilyen cégméret és tevékenység esetén alkalmazható, mivel több szervezeti egység vagy telephely kezelésére is lehetőség van, illetve a felhasználók jogosultságait is rugalmasan lehet állítani a releváns funkciókon kívül a különböző szervezeti tagozódások mentén is.

A munkaidő- és tevékenység nyilvántartás mellett egyfajta termeléstámogató funkciót is betölthet. Feltölthetjük a gyártásra kerülő termékek adatait, a kapcsolódó megrendeléseket és a termékek műveleti listáit (normáit). A Normakatalógus kiegészítő modul segítségével műveletsablonokat is létrehozhatunk, melyek megkönnyítik a későbbi műveleti listák előállítását és a mérések, visszamérések nyilvántartását az alkalmazáson belül. A teljesítések nyilvántartása által a szoftver – megfelelő adatrögzítés mellett – követheti a rendelt tételek teljesítését, jelzi, ha az összes rögzített teljesítés meghaladja a rendelési tételt.

A fentiek alapján pedig számtalan fontos információt szolgáltat a vállalkozás vezetői számára, legyen szó akár csoportvezetőkről vagy a legfőbb döntéshozókról, így támogatva az adatalapú döntéshozatalt és a vállalati hatékonyság növelését, mivel munkavállalók tevékenységét, teljesítményét részletesen ismerve hozhatók meg szervezetfejlesztési lépések.

 

Visszajelzés
5 közül 7 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra