You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
14.1.2 Támogatás
print icon

Támogatás

 

A Norma "Támogatás" nevű menüpontjára kattintva egy olyan felületre jutunk, ahol további két almenü érhető el.

 

Dokumentáció

 

Ezek közül az egyik az ún. Dokumentáció. Innen érhetők el egyrészt különféle tájékoztató anyagok letölthető állapotban. Másrészt a szoftver működését és funkcióit részletesen bemutató - jelen - Felhasználói kézikönyv, valamint a Teljesítménybérek importálása a Kulcs-Soft bérszámfejtő szoftverébe című segédanyag is.

 

 

 

Feljegyzések

 

A másik innen elérhető almenü a "Feljegyzések". Itt lehet létrehozni új feljegyzéseket, amelyek megjelennek a Főoldalon, egyfajta hírfolyamként használható. Ehhez azonban külön jogosultság szükséges, ami a Felhasználói beállításoknál adható meg, az „Új feljegyzés létrehozása” szerepkör bejelölésével.

 

 

 

Amennyiben egy felhasználó nem rendelkezik az "Új feljegyzés létrehozása" jogosultsággal, akkor a megnyíló felületen csak a már rögzített feljegyzések megtekintésére, olvasására van lehetősége.

 

A listázott feljegyzés teljes szövege vagy a "Megjelenítés" ikonra, vagy a "Cím" oszlopban található kék színű szövegre kattintva jeleníthető meg.

 

 

 

Akármelyiket is választjuk, ugyanúgy a teljes szöveg nézetére jutunk.

 

 

Ha viszont a felhasználó rendelkezik az említett jogosultsággal, akkor egyrészt a jobb felső sarokban található zöld színű "Új feljegyzés" gomb segítségével létrehozhat újabb feljegyzéseket, másrészt pedig a lista elején megjelenik számára a "Szerkesztés" és "Törlés" lehetősége.

Az "Új feljegyzés"-t választva egy kitöltendő oldal nyílik meg, ahol a szükséges mezőket kitöltve új feljegyzésünket a zöld Mentés gomb megnyomásával elmenthetjük, vagy a Mégsem használatával elvethetjük.

 

A "Szerkesztés"-re kattintva a már létrehozott feljegyzés szerkesztési felületére jutunk, ahol megtehetjük a szükséges változtatásokat. Itt szintén lehetőség van a zöld Mentés gombbal elmenteni, a piros Törlés opcióval törölni, a Mégsem segítségével pedig elvetni a változtatásokat.

 

 

Ha a feljegyzést egészében szeretnénk megtekinteni, akkor itt tehetjük meg az oldal jobb felső sarkában lévő "Megjelenítés" elnevezésű külön gomb megnyomásával megtenni.

 

A "Támogatás" almenüjének felületén megfelelő jogosultsággal létrehozott feljegyzések egyébként a Norma Főoldalán a Legutóbbi feljegyzések részben olvashatók, ahol mintegy hírfolyamként jelennek meg.

 

 

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra