You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Gyakran ismételt kérdések > Általános kérdések > Ha megszűnt egy dolgozó munkaviszonya, tudom-e törölni a munkavállalót a szoftverből?
Ha megszűnt egy dolgozó munkaviszonya, tudom-e törölni a munkavállalót a szoftverből?
print icon

A munkaviszony megszűnését követően a munkavállalók végleges törlésére nincs lehetőség a szoftverben, a historikus adatok érdekében fontos, hogy megőrizzük a kilépett munkavállalók adatait is. Azonban, amikor egy dolgozó távozik szervezetünktől, a Norma Dolgozók/Alapadatok almenüben érdemes beállítani és elmenteni a Munkaviszony vége dátumot, melynek következtében a dolgozó „Jogviszony állapota” Lezárt státuszba kerül. Mivel a programban alapértelmezetten az „Aktív” státuszú munkavállalók jelennek csak meg, így a dolgozói listában nem fognak a továbbiakban látszani és a munkalapok rögzítésénél sem jeleníti meg a kiválaszthatók között a szoftver.

Amennyiben azonban bármilyen okból kifolyólag szükséges lenne visszakeresni a már megszűnt munkaviszonnyal rendelkező munkavállalókat, a Dolgozók menü Szűrő segítségével ez bármikor megtehető a „Jogviszony állapot” Lezárt státusz lekérésével.

A Dolgozók menüpont Szűrőjének használatáról bővebben a Norma Felhasználói Kézikönyv 05. Dolgozók alszakaszának 5.2.5 Dolgozói adatok szűrése és rendezése című cikkében lehet tájékozódni.

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra