You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Gyakran ismételt kérdések > Általános kérdések > Hogyan fordulhat elő, hogy a „A rögzített időtartamok összege meghaladja a napi munkaidő mennyiségét”?
Hogyan fordulhat elő, hogy a „A rögzített időtartamok összege meghaladja a napi munkaidő mennyiségét”?
print icon

A Norma felhasználóit a szoftver különféle rendszer-értesítésekkel segíti, hogy elkerülhessenek vagy javíthassanak egyes adatrögzítési hibákat, hiányosságokat. Az egyik rendszer-üzenet: „A rögzített időtartamok összege meghaladja a napi munkaidő mennyiségét.”

Ez az eset akkor állhat elő, ha a munkalapon felvitt időalapú tevékenységek (Egyéb idő alapú tevékenységek, Rendkívüli munkaidő) munkaóráinak száma meghaladja a dolgozó adatlapján megadott foglalkoztatási munkaórák számát. A Norma a munkalapon szereplő beosztás szerinti idővel kalkulál, ennek hiányában pedig a dolgozó napi munkaidejét veszi figyelembe.

A munkalapokon az Egyéb idő alapú tevékenységek rész alapvetően a ledolgozott órák részletezésére szolgál, tehát itt csak a tiszta munkaidőt kell felvinni, az esetleges szüneteket nem. Egy 7 órás dolgozó esetében pl., akinek van napi 20 perc szünete, csak a 420 percet kell összesen rögzíteni, nem a 440-et, ami szünet perceit is tartalmazza, mert akkor már különbség keletkezik az Elszámolási órák és a Rögzített órák száma között, amire érkezik az értesítés.

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra