You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Norma Felhasználói kézikönyv > 02. Konfiguráció > 2.1.7. Géptípusok és Kiegészítő eszközök
2.1.7. Géptípusok és Kiegészítő eszközök
print icon

A Géptípusok és Kiegészítő eszköz lista szerepe

 

Standard és Plus csomag esetén a műveletekhez és műveletsablonokhoz megadható, hogy az elvégzéséhez milyen gép és/vagy kiegészítő eszköz, pl. szerszám vagy apparát, vagy bármi egyéb szükséges. A műveleteknél azonban csak olyan gépeket és eszközöket lehet kiválasztani, amiket előzetesen feltöltöttünk a kapcsolódó listába a konfiguráció menüben.

 

Új géptípus vagy kiegészítő eszköz hozzáadása, meglévő szerkesztése

 

A Konfiguráción belül a Géptípus  almenüpontra kattintva a megnyíló felületen tekinthetjük meg a már meglévő gépek, gépfajták listáját, valamint itt hozhatunk létre továbbiakat.

 

 

 

Géptípus

 

Ha új géptípust szeretnénk létrehozni, kattintsunk a felület jobb felső sarkában található zöld "+ Új géptípus” gombra. (Amennyiben még nincs egy sem, a gomb a lista helyén látható.)

 

Az űrlapon meg kell adni az új géptípus kódját és nevét. A kód kötelező mező, de a név és a kód is tetszőleges karakterekből állhatnak. Az űrlap alján jelölhető, ha egy géptípus már nem használható: „Archiválás”. Ha ez be van jelölve, akkor nem lehet a újabb műveletekhez, műveletsablonokhoz rendelni.

Az adatok kitöltése után kattintsunk a felület alján megtalálható, zöld "Mentés" gombra. Ekkor - az adatok mentését követően - visszatérünk a géptípusok listájához, amely már tartalmazza az újonnan létrehozott elemet is.

 

Meglévő géptípus szerkesztéséhez vagy törléséhez az adott sor elején lévő "Ceruza" vagy „Szemetes" ikonra kell kattintani. Törlés esetén egy új felületen a szoftver rákérdez, hogy biztosan törölni szeretnénk-e ezt az elemet. Ha igen, akkor ezt megerősítve az elem törlődik.

 

 

Fontos: olyan géptípus, ami már korábbi művelethez vagy műveletsablonhoz tartozik, az nem törölhető. Erről tájékoztat is minket a Norma a felület jobb felső sarkában megjelenő üzenettel.

 

Kiegészítő eszközök

 

A Konfiguráción belül a Kiegészítő eszköz almenüpontra kattintva a megnyíló felületen tekinthetjük meg a már meglévő kiegészítő eszközök, kellékek listáját, valamint itt hozhatunk létre továbbiakat.

 

 

Ha új kiegészítő eszközt szeretnénk létrehozni, kattintsunk a felület jobb felső sarkában található zöld "+ Új kiegészítő eszköz” gombra. (Amennyiben még nincs egy sem, a gomb a lista helyén látható.)

Az űrlapon meg kell adni az új eszköz kódját és nevét. A kód kötelező mező, de a név és a kód is tetszőleges karakterekből állhatnak. Az űrlap alján jelölhető, ha egy eszköz már nem használható: „Archiválás”. Ha ez be van jelölve, akkor nem lehet a újabb műveletekhez, műveletsablonokhoz rendelni.

 

 

Az adatok kitöltése után kattintsunk a felület alján megtalálható, zöld "Mentés" gombra. Ekkor - az adatok mentését követően - visszatérünk a kiegészítő eszközök listájához, amely már tartalmazza az újonnan létrehozott elemet is.

 

A géptípusokhoz hasonlóan, egy meglévő eszköz törléséhez is az adott sor elején lévő „Szemetes" ikonra kattintva az ikon piros színűre változik. Ekkor egy új felületen a szoftver rákérdez, hogy biztosan törölni szeretnénk-e ezt az elemet. Ha igen, akkor ezt megerősítve az elem törlődik.

Fontos: olyan kiegészítő eszköz, ami már korábbi művelethez vagy műveletsablonhoz tartozik, az nem törölhető. Erről tájékoztat is minket a Norma a felület jobb felső sarkában megjelenő üzenettel.

 

A ceruza ikonnal szerkeszthető az adott eszköz.

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra