You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
5.1.8. Juttatások - Cafeteria
print icon

Cafeteria

 

A juttatások beállítását dolgozónként, a bal oldali menü "Dolgozók" menüpontjából kiindulva, a kiválasztott dolgozó nevére, vagy a neve előtti "Szerkesztés" ikonra kattintva kezdhetjük meg.

A dolgozói adatlap bal oldalán található menüpontok közül a „Juttatások”-at kiválasztva, a juttatások listanézetére jutunk, ahol a képernyő jobb sarkában található, zöld, „+ Új juttatás” gomb megnyomásával, legördülő listából választhatjuk ki, hogy milyen juttatást szeretnénk rögzíteni:

 

 

A Cafeteria-juttatásforma felvitele esetén meg kell adjuk a  Cafeteria típusát és az összegét is. Új Cafeteria rögzítésénél a "Hatályba lépés" mezőben a program automatikusan az aktuális, tárgyhó-t, az "Érvényesség vége" mezőben pedig a tárgyév decemberét jeleníti meg, mely dátumok módosíthatók. A kötelezően kitöltendő mezőkben a Cafeteria típusát és összegét kell megadnunk. Az összeg esetében meg kell adnunk, hogy bruttó vagy nettó összegről van-e szó. Minden más juttatáshoz hasonlóan itt is rögzíthetünk opcionális megjegyzést:

 

A kiválasztott Cafeteria-típushoz igazodva a program az aktuális jogszabálynak megfelelően számol a közterhekkel.

 

 

A felvitt adatok a szokásos módon, a képernyő alsó részén található, zöld "Mentés" gombbal menthetők.

 

Megjegyzés: a Széchenyi Pihenőkártya alszámlák megszüntetését a rendszer úgy kezeli, hogy elérhető egy általános, Széchenyi Pihenőkártya cafeteria típus. A listában láthatók és kiválaszthatók az alszámlák is, ha esetleg korábbi időszakra kell még feltölteni adatot. Ezek az opciók halványabb színnel szerepelnek a listán, de nincsenek letiltva, így az előzmény adatok is megmaradtak. 

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra