You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
You are viewing the article in preview mode. It is not live at the moment.
Kezdőlap > Norma Felhasználói kézikönyv > 02. Konfiguráció > 2.1.1 A Konfiguráció menü tartalma és az Alapadatok
2.1.1 A Konfiguráció menü tartalma és az Alapadatok
print icon

A Konfiguráció menü tartalma

 

A Norma baloldali főmenüjében a Konfiguráció menüpontra kattintva a megnyíló felületen hét almenüt láthatunk. Ezek segítségével adhatjuk meg szervezetünk legfontosabb konfigurálandó adatait. Az almenüpontokra kattintva nyílnak meg azok tartalmai.


Az alábbi almenüpontok adnak lehetőséget az adatok konfigurálására:

 

Alapadatok, Szervezeti egységek, Földrajzi egységek, Adatkörök, Elszámolási egységek, Mértékegységek, Tevékenység altípusok, Géptípus, Kiegészítő adatok, Címkék

 

 

A Földrajzi egységek segítségével azonosíthatjuk a földrajzilag elkülönülő telephelyeket, üzemegységeket. A Szervezeti egységek használatával a földrajzi egységeken átívelő, szervezeti egységeinket azonosíthatjuk. Például, ha van három földrajzilag elkülöníthető telephelyünk a szervezetünkben, ezek lesznek a földrajzi egységeink, de mindegyik telephelyünkön van beszerzési osztály, termelési osztály: ezek az osztályok lesznek a szervezeti egységeink.

 

Az Adózási mód részben mindig a Jelenleg hatályban lévő adózási mód látszik.

 

Jelen cikk következő témaköre az Alapadatok, a többi almenü külön cikkek keretében kerül tárgyalásra.

 

Alapadatok

 

Az Alapadatok fül tárolja szervezetünk nevét, székhelyének címét, adószámát és cégjegyzékszámát. Ezek a a regisztráció során megadott alapinformációk.

 

Itt adhatjuk meg a cég adózási módját, vagy módosíthatjuk is. Kétféle adózási mód választható: Normál és KIVA. Kötelező megadni az adózási módot és annak hatálybalépésének dátumát is.

 

 

 

A zöld színű Új állapot gomb segítségével lehet új hatályos adózási módot megadni, illetve a szemetes ikonra tudjuk törlésre jelölni a nem megfelelő sorunkat, és a Mentés zöld gombbal véglegesíteni, vagy a Mégsem használatával elvetni.

 

 

Visszajelzés
0 közül 0 hasznosnak találta ezt

Görgetés a felső ikonra